SELAMAT DATANG KE BLOG KAMI ANAK FELDA. DAPATKAN INFO TENTANG ISU-ISU FELDA DAN BERKONGSI PENDAPAT TENTANG APA JUA BERKAITAN DENGAN FELDA

Saturday, August 11, 2012

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU YANG TELAH DIMAKTUBKAN PADA 31 OGOS 1957KAMI NAMAKAN DAN PANGGIL AKAN DIA ,BUMI YANG KAMU PIJAK DAN LANGIT YANG KAMU JUNJUNG , PERSEKUTUAN TANAH MELAYU, [ SEKARANG DIKENALI DENGAN NAMA MALAYSIA ]

KAMI ISTIHARKAN DAN KAMI SIMPAN UNTUK KAMU DAN KAMI BENARKAN KAMU ISTIHAR DAN SIMPAN TANAH SIMPANAN MELAYU SEHINGGA NISBAH 50 PERATUS SELEBIHNYA KAMU REBUTLAH BERSAMA-SAMA KAUM LAIN.

BAGI MENJAGA KAMU DAN MELINDUNGI ANAK-ANAK KAMU HARTA HAK MILIK KAMU KAMI TUBUHKAN REJIMEN ASKAR MELAYU UNTUK MEMBANTERAS KEKACAUAN DALAM NEGARA DAN ANCAMAN DARI LUAR NEGARA.

KAMI KEKALKAN DAN KAMI JAMIN KERAJAAN DAN KEDAULATAN RAJA-RAJA MELAYU MEMERINTAH NEGARA INI.

KAMI TETAPKAN ISLAM IALAH AGAMA PERSEKUTUAN.

KAMI TETAPKAN JUGA BAHASA KEBANGSAAN IALAH BAHASA MELAYU DAN

KAMI AMANAHKAN DAN KAMI PERTANGGONGJAWABKAN KEPADA RAJA-RAJA MELAYU UNTUK MELINDUNGI KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU DAN KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN

 [ KEMUDIAN DITAMBAH KEDUDUKAN ISTIMEWA ANAK NEGERI SABAH DAN SARAWAK ]

1 comment:

 1. .

  (( Take Note )) UMNO BODOH - Kenapa BN Tak Buat HUDUD Sejak 50 Thn dulu?  Tak ada apa yg perlu dijelaskan lg. Tak ada apa yg perlu diterangkan lg. Tak ada apa yg perlu diperincikan lg. Pemuda dan Puteri UMNO sememangnya BODOH.

  Bila kaum Cina menolak HUDUD, pandai pulak mereka sibuk2 nak bercakap pasal HUDUD. Yg Barisan Nasional yg dah memerintah lebih 50 tahun tak pernah buat HUDUD , 'Ada ko kisah'? Kepala otak pemuda dan puteri UMNO letak kat mana?

  Bodoh sangat kalau ada orang kata mengundi UMNO yg dah memerintah 50 tahun tanpa HUDUD lebih baik berbanding kaum cina yg tak faham HUDUD menolak HUDUD.

  Jadi, fikirkan sy ada alasan cukup kuat kenapa menolak BN dan menerima PAKATAN RAKYAT. Sememangnya mereka tak pernah buat HUDUD sejak 50 tahun dulu. Dan pemuda dan puteri UMNO memilih utk jadi BODOH.


  (Edit, copy & paste dari 'Page FB Kump. Adik2 Keluar UMNO')
  ~Janji Ditepati - Kami Tak KEBULUR dengan Jawatan dalam UMNO!! ~
  1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
  2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
  3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
  4 ~ http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=196#196


  5 ~ http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1

  ReplyDelete

KAFELDA mengalu-alukan pandangan, idea dan teguran yang membina untuk tatapan umum.